Taller de reproducció i activació de microorganismes

Dilluns, 21 de setembre de 2015, vam encetar la temporada de tallers a La Col·lectiva, amb moneda social i per a tota l’Ecoxarxa!!

Condoig sant Joan 015 132

José María Peiró va compartir amb nosaltres algunes de les coses que sap, i, sobretot, l’amor que sent pel món que l’envolta.

Reproducció de microorganismes de muntanya

Barregem els microoganismes recollits en llocs diferents amb polidura d’arròs, farina de roca i cendra. Afegim melassa i aigua i barregem fins a obtindre el punt just d’humitat, comprovant, de tant en tant, amb la prova del puny.

Anem omplint un tambo d’uns 200-300 litres amb la mescla, i anem compactant-lo perquè no hi quede aire enmig.

El tanquem i el deixem reposar durant un mes.

Activació de microorganismes natius

Amb una porció de microorganismes de muntanya dins d’una samarreta o un drap de cotó, fem una infusió en un tambo, on afegim melassa, llet fresca i farina de roques. El tapem amb un drap i el deixem reposar uns dies a l’ombra.

DSC_0881

Quan els microorganismes hagen fet el seu treball, podem diluir en aigua i utilitzar durant el reg o en aplicacions foliars.

Prompte formaran part de l’hort, col·laborant amb nosaltres per la salut de totes.