La Col·lectiva al llibre de festes del Real 2015

Aquest estiu, ens van demanar que enviàrem un text al llibre de festes del Real. Aquesta va ser la nostra xicoteta aportació:

DSC_0908Ací estem, al Real, a l’hort de López, un grup de gent a la qual ens feia mal els ulls de veure els camps estèrils, un grupet de gent que tenim certa edat però que som molt joves i no ens resignem a veure les nostres terres ermes.

Una gent que començà amb nosaltres ja no està, altra gent està indecisa, i altra encara no ha vingut.

Hem vist una terra plena d’esbarzers i brosses silvestres transformar-se en un hort mengívol i bonic, i al mateix temps hem vist tornar a les marietes i gripaus.

Hem vist persones que passaven en bicicleta i motets velles, que anaven amb el cap acatxat, transformar-se en Pepet, Vicent, Beltran, Jesús… entre altres, i ara són els nostres mestres. Ara alcen el cap per mirar els resultats dels seus deixebles… Ells ens donaren sapiència i llavors quasi oblidades, nosaltres els hem donat il·lusió… Tot és vida, tot reviscola.

Quan arribàrem a l’hort, a poc a poc, van anar acostant-se persones que cada vegada ens són més conegudes. Alguna cosa està canviant, ja no es parla ni del meu ni del teu, es parla del nostre.

Esteu totes convidades a vindre, unes per agafar-nos verdura, altres per pegar una xarradeta, altres per ensenyar-nos a millorar, i altres per formar part del grup. Els camps estan erms i buits, hi ha una crisi mentida muntada, i hi ha una mancança de política agrícola intel·ligent. La Col·lectiva porta una revolució, no ens tingau por. No sabem el futur, sabem el començament… Agafa un sac de llavors i ompli els camps de menjar i arbres.

LA COL·LECTIVA