Taller de reproducció i activació de microorganismes

DSC_0861

Dilluns 21 vam encetar la temporada de tallers a La Col·lectiva, amb moneda social i per a tota l’Ecoxarxa!!

Condoig sant Joan 015 132

José María Peiró va compartir amb nosaltres algunes de les coses que sap, i, sobretot, l’amor que sent pel món que l’envolta.

Reproducció de microorganismes de muntanya

12033020_2154577594682945_57211671052547506_n

12036779_2154578338016204_58005140755941496_n

12038143_2154578001349571_404481941274210658_n

DSC_0863

12027549_2154577241349647_1167194892952101704_n

Barregem els microoganismes recollits en llocs diferents amb polidura d’arròs, farina de roca i cendra. Afegim melassa i aigua i barregem fins a obtindre el punt just d’humitat, comprovant, de tant en tant, amb la prova del puny.

11935113_2154578728016165_1160651757650475478_n

12032265_2154578538016184_846584737537750844_n

Anem omplint un tambo d’uns 200-300 litres amb la mescla, i anem compactant-lo perquè no hi quede aire enmig.

DSC_0868

DSC_0869

DSC_0872

El tanquem i el deixem reposar durant un mes.

Activació de microorganismes natius

Amb una porció de microorganismes de muntanya dins d’una samarreta o un drap de cotó, fem una infusió en un tambo, on afegim melassa, llet fresca i farina de roques. El tapem amb un drap i el deixem reposar uns dies a l’ombra.

DSC_0881

Quan els microorganismes hagen fet el seu treball, podem diluir en aigua i utilitzar durant el reg o en aplicacions foliars.

Prompte formaran part de l’hort, col·laborant amb nosaltres per la salut de totes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s